Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2009

Κείμενο της ανοιχτής συνέλευσης Περιστερίου για την Κωνσταντίνα Κούνεβα

Το παρακάτω κείμενο μοιράζεται αυτή την περίοδο στις γειτονιές του Περιστερίου, ενώ κολλούνται και σχετικές αφίσες για την πορεία της Πέμπτης 22 Γενάρη στα Προπύλαια. Η Ανοιχτή Συνέλευση Περιστερίου κυκλοφόρησε επίσης κουπόνια των 2 ευρώ για οικονομική ενίσχυση στην Κωνσταντίνα Κούνεβα:

Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΟΥΝΕΒΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΗ

Η Κωνσταντίνα Κούνεβα είναι γενική γραμματέας της Παναττικής Ένωσης Καθαριστών-Καθαριστριών και Οικιακού Προσωπικού. Υπέστη δολοφονική επίθεση με οξύ και νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό έχοντας υποστεί σοβαρές σωματικές βλάβες.

Η Κωνσταντίνα με άλλες συναδέλφισσες της έχουν συστήσει μαχητικό σωματείο στο χώρο των εργολαβιών καθαρισμού στον ΗΣΑΠ, ΕΘΕΛ, ΜΕΤΡΟ κ.α. Σε αυτόν τον εργασιακό χώρο των ιδιωτικών συνεργείων οι συνθήκες είναι αποπνικτικές. Καταπατούνται όλα τα εργατικά δικαιώματα, δεν βάζουν ένσημα, δεν πληρώνουν τις κανονικές ώρες εργασίας, βάζουν εργαζόμενες να υπογράφουν λευκά χαρτιά με αποδοχές που δεν έδωσαν ποτέ, τις βάζουν να υπογράφουν μαζί με την πρόσληψη και οικειοθελή αποχώρηση, δεν πληρώνουν τις υπερωρίες, δεν κολλάνε τα βαρέα και ασκούν ψυχολογική και σωματική βία, εκβιάζουν με απολύσεις και μαύρες λίστες, στήνουν εργοδοτικά σωματεία με προσωπάρχες και υποτακτικούς.

Παρόλες τις καθημερινές καταγγελίες στις ελεγκτικές υπηρεσίες, στο ΙΚΑ, στα ανώτατα συνδικαλιστικά όργανα, στο Υπουργείο Εργασίας τίποτα δεν κινείται, οι εργολάβοι μαζί με όλους τους προηγούμενους έχουν επιβάλει πρακτικές cosa nostra και ομερτά.

Το κράτος έχει άμεση εμπλοκή με αυτές τις μορφές "εργασίας" γιατί τις περισσότερες φορές αυτοί που δίνουν τις εργολαβίες είναι δημόσιοι οργανισμοί, Υπουργεία (ακόμα και το Υπουργείο Εργασίας), Νομάρχίες και δήμοι. Συνεπώς το κράτος συνεργάζεται με τους δουλεμπόρους που του παρέχουν φτηνή εργασία.

Οι δουλέμποροι έχουν ονοματεπώνυμο και είναι συνδεδεμένοι με τα κόμματα. Ιδιοκτήτης της ΟΙΚΟΜΕΤ, του μεγαλοεργολάβου καθαρισμού και της εργοδότριας εταιρίας της Κ. Κούνεβα είναι ο Ν. Οικονομάκης, παλιό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στον Πειραιά και νομικός σύμβουλος ο Λ. Τζανής, υφυπουργός του ίδιου κόμματος. Αλλά όποια εταιρία ψάξει κανείς, θα εντοπίσει άτομα που είναι συνδεδεμένα με την εξουσία και τη μαφία προκειμένου να ελέγχουν τις διαδρομές της μαύρης εργασίας.

Με αυτό το σύστημα συγκρούεται το σωματείο της Κωνσταντίνας και τα λεφτά είναι πολλά. Ναι, η Κωνσταντίνα έχει μεγάλο θράσος. Το να αγωνίζεσαι όταν είσαι εργάτρια, γυναίκα και μετανάστρια πάει πολύ. Ενόχλησε κάποιους και αποφάσισαν να της κλείσουν το στόμα.

Η αλληλεγγύη και η έμπρακτη συμπαράσταση τόσο στην Κούνεβα όσο και στο σωματείο της είναι απαραίτητη για να μην περάσει η τρομοκρατία της εργοδοσίας. Είναι ελάχιστη ταξική υποχρέωση όλων μας να σταθούμε πλάι τους.

Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ
  • ΠΕΜΠΤΗ 22 ΓΕΝΑΡΗ, 6.00 Μ.Μ. ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
  • ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΓΕΝΑΡΗ, 12.00 Μ.Μ. ΣΤΑΘΜΟΣ ΗΣΑΠ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΟΥΝΕΒΑ:
ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ 5012-019021-277, ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

sdromouperisteriou.blogspot.com


1 σχόλιο:

  1. παγωσαν εναν αλλο λογαρισμο στην εθνικη που ειχε γινει απο εργαζομενους.Σε φαρμακα να τα φανε
    φωτια και μπουρμπερη σε ολες τις τραπεζες

    ΑπάντησηΔιαγραφή