Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2008

Κείμενο μαθητών

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ…

Kάπως έτσι αρχίζουν όλα… Από τη δολοφονία του 15χρονου συμμαθητή μας στα Εξάρχεια, από τα εκτελεστικά στην πραγματικότητα σώματα ασφαλείας του κράτους, μέχρι και σήμερα είναι γεγονός πως ζούμε μια κοινωνική εξέγερση. Μια εξέγερση, που ο φόνος του Αλέξη, ήταν απλά η αφορμή ώστε να ξεσπάσει η αγανάκτηση, η απέχθεια και η αντίρρηση προς αυτούς τους καλοθελητές που καθορίζουν δυστυχώς τις ζωές μας .Επιτέλους, όλοι ξεχυθήκαμε όλοι στους δρόμους και αποδείξαμε πως υπάρχουμε, πως είμαστε εδώ και αντιστεκόμαστε. Αντιδρούμε ενάντια στο πρόσωπο μιας κοινωνίας που από τα θεμέλιά της ως την κορυφή της βρωμάει σαπίλα. Και όπως πολύ συχνά λένε οι πολιτικάντηδες αυτού του τόπου, ο κόμπος έφτασε στο χτένι.

Ένα μέλλον περιτριγυρισμένο από την ανεργία και την αβεβαιότητα που είναι αρκετά κοντά και δεν πρέπει να μας αφήνει αμέτοχους και αδρανείς, μπροστά στους τηλεοπτικούς δέκτες και τους καναπέδες των σπιτιών μας. Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν έχασαν την ευκαιρία να καπηλευτούν το τραγικό γεγονός ώστε να αποκομίσουν πολιτικό κέρδος και προσπαθούν να μας πείσουν πως θλίβονται για το τραγικό τέλος του συμμαθητή μας. Ε όχι! Δε σας πιστεύουμε πια… Ο βωμός των θυμάτων που έχει προκαλέσει η εξουσία πρέπει να κλείσει, είτε τα θύματα είναι 15χρονοι ¨περιθωριακοί¨ που έχουν άποψη, είτε είναι μετανάστες και πρόσφυγες ή οποιοσδήποτε γίνεται αποδέκτης της κρατικής καταστολής.

Οι πολιτικοί, οι δημοσιογράφοι, οι νοικοκυραίοι, παντού στη χώρα, χαρακτηρίζουν την εξέγερση υποκινούμενη. Μα φυσικά η εξέγερση είναι υποκινούμενη και υποκινητές είναι αυτοί οι ίδιοι και η κοινωνική δυσωδία που υπάρχει. Αυτοί, λοιπόν, μιλούν για σπασμένες βιτρίνες, αλλά εμείς μιλάμε για απώλειες σε ανθρώπινες ζωές. Όσο η κλεψιά, η μπαγαποντιά, και το καθεστώς του ¨όπως λάχει¨ εξουσιάζουν, τόσο θα είμαστε όλοι κουκουλοφόροι! Θα κάνουμε σαμποτάζ στην κανονικότητα που μας επιβάλλουν. Δε θα επιτρέψουμε σε καμιά κομματική νεολαία να μας καπελώσει και να βγει κερδισμένη. Δε μας σταματά ούτε η κρατική καταστολή, ούτε το κλούβιο lifestyle με τα κλούβια ιδανικά που μας πλασάρουν. Εμείς παλεύουμε για τα όνειρα μας και τίποτα δε θα μας εμποδίσει. Το αίμα των αδικοχαμένων συντρόφων μας θα βάφει τις πέτρες μας. Αυτό είναι μόνο η αρχή ¨νεκροί¨ μικροαστοί!

ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΓΛΕΝΤΑΜΕ…



Πρωτοβουλία μαθητών
από το κατειλημμένο δημαρχείο Περιστερίου

24-12-08

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου