Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2008

Καμια σφαίρα δεν αφοπλίζει την εξέγερση

ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ
Σάββατο 6 Δεκέμβρη
20:55 ένα περιπολικό του αστυνομικού τμήματος Εξαρχείων διέρχεται την οδό Θεμιστοκλέους, εκεί οι δύο ειδικοί φρουροί, ο Επαμεινώνδας Κορκονέας και ο Σαραλιώτης Βασίλειος έχουν το πρώτο λεκτικό επεισόδιο με δύο άτομα.
21:00 σταθμεύουν το περιπολικό στη συμβολή Χαριλάου Τρικούπη και Ναβαρίνου, αποβιβάζονται και πεζή κατευθύνονται στον πεζόδρομο Τζαβέλας και Μεσολογγίου. Εκεί συναντιούνται με ολιγομελή ομάδα νεαρών και ο ένας πυροβολεί 3 φορές σε ευθεία βολή.
Ο μπάτσος Επαμεινώνδας Κορκονέας εκτελεί εν ψυχρώ το 15χρονο μαθητή Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο με μια σφαίρα στο στήθος.

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ
Κυριακή 7 Δεκέμβρη
ΜΑΤάδες σημαδεύουν με όπλο διαδηλωτές.

ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ
Τρίτη 9 Δεκέμβρη
Την ημέρα της κηδείας του Α.Γρηγορόπουλου, μια ομάδα ζητάδων πυροβολεί 15 φορές στον αέρα.

ΧΑΛΑΝΔΡΙ
Δευτέρα 15 Δεκέμβρη
Στην κατάληψη του παλαιού δημαρχείου-ΚΕΠ, μπράβος-τραμπούκος επιτίθεται στους καταληψίες απειλώντας τους με όπλο.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ
Τετάρτη 17 Δεκέμβρη
11:15 το βράδυ, στον πεζόδρομο Εθνικής Αντιστάσεως και Δωδεκανήσου, 12 μαθητές δέχονται επίθεση με σφαίρες από “αγνώστους”. Με αποτέλεσμα τον τραυματισμό στο χέρι του Γ.Παπλωματά μαθητή Β’λυκείου.
Όπως προκύπτει από την δήλωση του γιατρού μετά από την επέμβαση αφαίρεσης του βλήματος, η σφαίρα ήταν “πειραγμένη” με χαρακιές προκειμένου να προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερο τραυματισμό ή θάνατο.

«μια μολύβδινη βολίδα πυροδοτούμενου φυσιγγίου πυροβόλου όπλου, ύψους 18,15 χιλιοστών, διαμετρήματος βάσεως 9 χιλιοστών και βάρους 10,180 γραμμαρίων. Από τις μετρήσεις, τη μορφολογία και τα εν γένει χαρακτηριστικά της συνάγεται ότι προέρχεται από φυσίγγια διαμετρήματος 38 ΣΠΕΣΙΑΛ ή από φυσίγγια του συγγενούς διαμετρήματος 357 MAGNUM το λιγότερο πιθανό».

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
Σάββατο 6 Δεκέμβρη
Τα ΜΑΤ κάνουν χρήση πλαστικών σφαιρών.

ΠΑΤΡΑ
Τρίτη 9 Δεκέμβρη
Μετά από πορεία, που συμμετέχει χιλιάδες κόσμος και συγκρούεται πολλές ώρες με τους μπάτσους, η πορεία καταλήγει στο παράρτημα(πανεπιστήμιο) όπου δέχεται επίθεση με πλαστικές σφαίρες και χημικά. Ακολουθεί δεύτερη επίθεση από παρακρατικούς, ματάδες και ασφαλίτες με συντονιστή τον διευθυντή ασφάλειας Πάτρας Νταβλούρο. Η επίθεση αυτή συνεχίζεται και στην πλατεία Αγ.Σοφίας. Στην ομάδα των παρακρατικών τραμπούκων συμμετείχε και ο Σπίνος από την ομάδα του γνωστού στελέχους της Ν.Δ Καλαμπόκα που το ’91 είχε δολοφονήσει τον καθηγητή Νίκο Τεμπονέρα.

ΛΑΡΙΣΑ
Τρίτη 9 Δεκέμβρη
Ο δήμαρχος της Λάρισας Κώστας Τζανακούλης μαζί με τον Τζίκα πρόεδρο των εμπορικών καταστημάτων, καλούν τον κόσμο σε αυτοδικία και ξαφνικά «αγανακτισμένοι πολίτες» δηλαδή τραμπούκοι-μπράβοι, μαζί με ασφαλίτες ξεχύνονται κρατώντας παλούκια στο δρόμο και πραγματοποιούν επιθέσεις στην πορεία διαμαρτυρίας που βρίσκετε σε εξέλιξη στην πόλη.

ΚΟΜΟΤΗΝΗ
Παρασκευή 12 Δεκέμβρη
Ξεκινάει από την κεντρική πλατεία η πανθρακική πορεία που καταλήγει στην Π.Νομική.
Σχεδόν αμέσως εμφανίζονται ομάδες τραμπούκων-μπράβων-παρακρατικών, οι οποίοι δηλώνουν «Η αστυνομία δεν μπορεί να μπει μέσα στην σχόλη, εμείς όμως μπορούμε και θα δείτε τι θα γίνει.»
Παράλληλα, διμοιρίες των ματ παρακολουθούν και βοηθούν τις επιθέσεις των τραμπούκων. Επίσης ο δήμαρχος της πόλης δήλωσε ότι θέλει να διώξει τα «κακοποιία στοιχεία» δηλαδή τους φοιτητές και εργάτες που διαδηλώνανε. Ακολουθούν αρκετές ώρες συγκρούσεων.

ΑΘΗΝΑ 7 έως 11 Δεκέμβρη - ΚΙΤΡΙΝΟΣ Συναγερμός
Με γραπτές διαταγές του αρχηγού ΓΕΕΘΑ δόθηκε εντολή να αυξηθούν οι ομάδες φρούρησης και να δοθεί στους σκοπούς μεγαλύτερος αριθμός γεμιστήρων.
Σε «ΚΙΤΡΙΝΟ Συναγερμό», με την ενεργοποίηση των αυξημένων μέτρων ασφάλειας και φρούρησης, βρίσκονται οι στρατιωτικές μονάδες και των τριών όπλων σε ολόκληρη την ελλάδα.
Τα μέτρα που ενεργοποιήθηκαν με δυο διαδοχικές γραπτές διαταγές του αρχηγού ΓΕΕΘΑ περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων αύξηση των οπλιτών-μελών των Ομάδων Άμεσης Επέμβασης (ΟΜΑΕ) εντός των στρατοπέδων.
Χαρακτηριστικά αξιωματικός αναφέρει σε φρουρούς στρατοπέδου «Αφού επιτίθονται σε αστυνομικά τμήματα μπορούν να επιτεθούν και σε μας».
Στρατιωτικές πήγες δηλώνουν ότι πρόκειται για αυτονόητη ένταση των μέτρων ασφάλειας περιμετρικά των στρατιωτικών μονάδων και των πυλών, που άρχισαν να ισχύουν από την κυριακή 7Δεκέμβρη και κλιμακώθηκαν την τρίτη 9Δεκέμβρη, με την ενεργοποίηση μέρους του «κίτρινου συναγερμού»-τα επόμενα βήματα είναι ο «πορτοκαλί» και εν συνεχεία ο «κόκκινος συναγερμός» που αφορά πλήρη ετοιμότητα. Στο πλαίσιο αυτό δόθηκαν οι προβλεπόμενες οδηγίες στις φρουρές να είναι εξαιρετικά προσεκτικές, να μην απαντούν αν κάποιος τους μιλήσει και να ειδοποιούν τους προϊστάμενους τους και την ΕΛ.ΑΣ., αν δουν κάποια ύποπτη κίνηση έξω από το στρατόπεδο να ενισχυθούν τα περίπολα και να αυξηθούν οι έφοδοι όλο το 24ωρο. Έχουν δοθεί οδηγίες να απομακρυνθούν από την περίμετρο των στρατοπέδων, κυρίως αυτών που βρίσκονται μέσα ή στα όρια των πόλεων, οι κάδοι των σκουπιδιών, τυχόν εγκατελλειμένα αυτοκίνητα. Επίσης με οδηγίες διοικητών έχουν τροποποιηθεί ή ακυρωθεί δρομολόγια στρατιωτικών αυτοκίνητων και λεωφορείων στο κέντρο, στους βασικούς οδικούς άξονες της Αθηνάς και άλλων μεγάλων πόλεων και συνιστάτε να αποφεύγονται οι στολές εξόδου.
Αύξηση των ομάδων επέμβασης και υπάρχει διαταγή να μένει μέσα μεγάλος αριθμός αξιωματικών.
Τέλος εξετάζεται να τεθεί η χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με επέμβαση του στρατού, αν υπάρξουν καταλήψεις δημόσιων κτιρίων.

ΠΡΟΒΑΤΩΝΑΣ ΕΒΡΟΥ
Κυριακή 7 Δεκέμβρη
Ο διοικητής της 7ης μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας, όταν αρχίζουν οι διαδηλώσεις που εκτυλίσσονταν σε διάφορες πόλεις της χώρας , διατάσσει στελέχη της ταξιαρχίας να περιπολούν εντός της κωμόπολης του Τυχερού από τις 12 το βράδυ ως τις 6 το πρωί.

ΜΕΝΙΔΙ
Κυριακή 7 Δεκέμβρη
Αγου(ΜΧ)ΚΑΠΟΤΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΤΕΝΞ (ΤΑΓΜΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΩΝ ΞΗΡΑΣ) εμφανίζονται με όπλα γεμισμένα και «κουμπωμένα», σε μονάδες τις αττικής, με εντολή να βάλλουν προς πολίτη αν απειληθούν (εμφανίζονται και κοντά στα σημεία επιθέσεων στο Α/Τ Ζεφυρίου).

ΕΒΡΟΣ
Κυριακή 7 Δεκέμβρη
Πραγματοποιείτε το μοίρασμα ξιφολογχών.

ΚΟΡΙΝΘΟΣ
Κυριακή 7 Δεκέμβρη
Στο κέντρο εκπαίδευσης Κορίνθου, μοιράζονται στους σκοπούς αβολίδωτες σφαίρες « και δόθηκε διαταγή πυροβολισμού διαδηλωτών που θα πλησιάσουν απειλητικά».

ΘΗΒΑ
Κυριακή 7 Δεκέμβρη
Στο κέντρο εκπαίδευσης Θήβας του Ταγματάρχη Ι.Κωσταντάρου , αξιωματικός λέει στους στρατιώτες
«σας καλώ να μπείτε στην ψυχολογία των θυμάτων και θύματα είναι οι καταστηματάρχες, που βλέπουν να χάνονται οι περιούσιες τους.

ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Κυριακή 7 Δεκέμβρη
Στο στρατόπεδο Παλάσκα του ναυτικού, ζητείται από τους εξοδούχους να έχουν ανοιχτά τα κινητά για να επιστρέψουν αν χρειαστεί.

ΤΡΙΠΟΛΗ-ΚΟΡΙΝΘΟΣ-ΝΑΥΠΛΙΟ
Κυριακή 7 Δεκέμβρη
Φυλάσσονται στις μονάδες μπατσικά οχήματα.

ΝΑΥΠΛΙΟ
Τεταρτη 10 Δεκέμβρη
Παρατάσσονται οι φαντάροι του κέντρου εκπαίδευσης στην πύλη του στρατοπέδου, ενώ μπροστά γίνεται πανεργατική διαδήλωση.

ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Σάββατο 13 Δεκέμβρη
Παρατάσσεται το Τάγμα Απόδοσης Τιμών στον «Άγνωστο Στρατιώτη» απέναντι στους μαθητές.

ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ
Τρίτη 23 Δεκέμβρη
Η 44χρονη καθαρίστρια Κωνσταντίνα Κούνεβα μαζί με τον 11χρονο γιο της, επιστρέφοντας τα μεσάνυχτα της τρίτης στο σπίτι της, στα Άνω Πετράλωνα, δέχεται επίθεση από αγνώστους με οξύ στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ζωή της.
Η Κ.Κούνεβα είναι γραμματέας της Παναττικής Ένωσης καθαριστριών και οικιακού προσωπικού και είχε δεχθεί απειλές για την ζωή της εξαιτίας της συνδικαλιστικής της δράσης.
Συνάδελφοι και συνδικαλιστές δεν αποκλείουν η επίθεση που δέχθηκε, να έγινε από το κύκλωμα που δρα στο χώρο των εταιριών σεκιούριτι και καθαρισμού κτιρίων.

ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 280 ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ
ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 180
ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΕΙΣ 66

ΛΑΡΙΣΑ: 25 συλλήψεις με τρομονόμο. ( 17 μαθητές , 4 ενήλικες προφυλακισμένοι).
Από όλους τους συλληφθέντες διαδηλωτές, οι μοναδικοί που επιλέγει το κράτος να ασκήσει δίωξη, βάση του τρομονόμου, είναι οι 25 διαδηλωτές της Λάρισας, δηλαδή τους κατηγορεί για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, τελικά προφυλακίζονται 4.

ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΣ (187Π.Κ)
Δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης , ασκείται σε τουλάχιστον 3 άτομα και πάνω. Για να υπάρχει εγκληματική οργάνωση προϋποθέτει ομάδα ιεραρχία μελη ρόλους, υποδομή.
Και αυτή η ομάδα να έχει διάρκεια δράσης και πριν την σύλληψη. 
Πρέπει να έχει μέλη που να παρέχουν πληροφορίες, πρέπει να έχει μέλη για ανεφοδιασμό της ομάδας.
Πρέπει να έχει μέλη που να παρέχουν σπίτια για όταν τα χρειαστεί η ομάδα.

Καταλαβαίνουμε λοιπόν, πως από τους χιλιάδες «κουκουλοφόρους, προβοκάτορες και εγκληματίες» που εξέφρασαν τη γνήσια και ακηδεμόνευτη οργή τους στο δρόμο, το επίσημο κράτος βρήκε επιτέλους τους 25 «τρομοκράτες» οι οποίοι «έβαλαν την χώρα σε κίνδυνο».
Μόνο που αυτοί αποτελούνται από τα παιδιά σας, τα δικά σας παιδιά που τον τελευταίο καιρό τυχαίνει να δολοφονούνται από «εξοστρακισμούς» και από «σφαίρες από το πουθενά».
Ήταν θέλημα θεού…..

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ
ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ
ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 28-12 19:00
ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ (ΞΥΛΟΤΕΧΝΙΑ)
ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (ΞΥΛΟΤΕΧΝΙΑ)
sdromouperisteriou.blogspot.com sdromouperisteriou@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου