Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2008

Καμιά ειρήνη με τ'αφεντικά, τρομοκρατία είναι η μισθωτή σκλαβιά

Την Τρίτη, 23 Δεκέμβρη, η συνδικαλίστρια, Κωνσταντίνα Κούνεβα, έπεσε θύμα φρικαλέας επίθεσης, με βιτριόλι, έξω από την κατοικία της στα Πετράλωνα, καθώς επέστρεφε απ’ την εργασία της. Αποτέλεσμα είχε τον βαρύ τραυματισμό της (κινδυνεύει να χάσει την όρασή της) και ο κίνδυνος για την ζωή της είναι εξαιρετικά σοβαρός.

Η Κωνσταντίνα Κούνεβα είναι μαχητική συνδικαλίστρια και εργαζόμενη καθαρίστρια, γραμματέας του Παννατικού Σωματείου Καθαριστών – Καθαριστριών και Οικιακών Βοηθών. Αν και δεν έχει γίνει γνωστό ποιος είναι ο θύτης αυτής της εγκληματικής ενέργειας, ένα είναι σαφές: Οι κύκλοι της εργοδοσίας, με τους οποίους είναι σε χρόνια σύγκρουση το σωματείο, έχουν μεγάλη ευθύνη, καθώς και οι μπάτσοι είναι υπόλογοι για την μέχρι τώρα συγκάλυψη της εγκληματικής ενέργειας. 

Η εταιρεία, του μεγαλοεργολάβου Οικονομάκη, στην οποία δούλευε η εν λόγω εργαζόμενη, καταπατά συστηματικά τα δικαιώματα των εργαζομένων. Είναι ένα κάτεργο στο οποίο επικρατούν συνθήκες δουλείας και οι εκφοβισμοί – εκβιασμοί των εργαζομένων (κυρίως των μεταναστών) είναι μια καθημερινότητα. Όλη αυτή η φάμπρικα, απολαμβάνει επίσης, την προστασία μεγάλων κρατικών πελατών (ΗΣΑΠ, ΕΒΟ κα).

Τα υπουργεία μεταφορών και εργασίας καθώς και η επιθεώρηση εργασίας, είναι ένοχα γιατί παρά τις καταγγελίες του σωματείου, σιωπούν και συγκαλύπτουν με την αδράνειά τους. 

Αυτό αποδεικνύει πόσο επικίνδυνα μπορούν να δράσουν τα αφεντικά, όταν απειλούνται τα κέρδη τους. Η μετανάστρια, εργάτρια, συνδικαλίστρια Κωνσταντίνα Κούνεβα, χτυπήθηκε γιατί προσπάθησε να διεκδικήσει τα αυτονόητα, εάν επιχειρούσε να διεκδικήσει κάτι παραπάνω απ’ τα στοιχειώδη, ποια θα ήταν η κατάληξή της; 

Όταν ο ρατσισμός που δημιουργεί συνθήκες δουλείας για ένα μεγάλο κομμάτι της εργατικής τάξης δεν αρκεί, τότε επιστρατεύεται η τρομοκρατία. Απ’ τις δολοφονίες στα σύνορα έως τα κολαστήρια – κρατητήρια των μεταγωγών, το έγκλημα απέναντι στους μετανάστες είναι προμελετημένο και διαρκές.


Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΟΥΝΕΒΑ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΧΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΠΕΛΕΞΕ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ

ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (ΞΥΛΟΤΕΧΝΙΑ)
sdromouperisteriou.blogspot.com
sdromouperisteriou@yahoo.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου