Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2008

Κάλεσμα σε ανοιχτή συνέλευση

Καλούμε σε ανοιχτή λαϊκή συνέλεση την Κυριακή 4/1/2009 στις 18:00 στο Θέατρο Ξυλοτεχνίας, Παρασκευοπούλου 25.

Ανοιχτή Συνέλευση Περιστερίου

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2008

Ανακοίνωση

Η Συνέλευση του κατειλημμένου δημαρχείου Περιστερίου αποχώρησε σήμερα το πρωί, 30/12/08, από την κατάληψη του δημαρχείου περιστερίου. Κομμάτι της Συνέλευσης που συμμετείχε στην κατάληψη αποφάσισε να τη συνεχίσει μέχρι νεοτέρας.

Καμιά ειρήνη με τ'αφεντικά, τρομοκρατία είναι η μισθωτή σκλαβιά

Την Τρίτη, 23 Δεκέμβρη, η συνδικαλίστρια, Κωνσταντίνα Κούνεβα, έπεσε θύμα φρικαλέας επίθεσης, με βιτριόλι, έξω από την κατοικία της στα Πετράλωνα, καθώς επέστρεφε απ’ την εργασία της. Αποτέλεσμα είχε τον βαρύ τραυματισμό της (κινδυνεύει να χάσει την όρασή της) και ο κίνδυνος για την ζωή της είναι εξαιρετικά σοβαρός.

Η Κωνσταντίνα Κούνεβα είναι μαχητική συνδικαλίστρια και εργαζόμενη καθαρίστρια, γραμματέας του Παννατικού Σωματείου Καθαριστών – Καθαριστριών και Οικιακών Βοηθών. Αν και δεν έχει γίνει γνωστό ποιος είναι ο θύτης αυτής της εγκληματικής ενέργειας, ένα είναι σαφές: Οι κύκλοι της εργοδοσίας, με τους οποίους είναι σε χρόνια σύγκρουση το σωματείο, έχουν μεγάλη ευθύνη, καθώς και οι μπάτσοι είναι υπόλογοι για την μέχρι τώρα συγκάλυψη της εγκληματικής ενέργειας. 

Η εταιρεία, του μεγαλοεργολάβου Οικονομάκη, στην οποία δούλευε η εν λόγω εργαζόμενη, καταπατά συστηματικά τα δικαιώματα των εργαζομένων. Είναι ένα κάτεργο στο οποίο επικρατούν συνθήκες δουλείας και οι εκφοβισμοί – εκβιασμοί των εργαζομένων (κυρίως των μεταναστών) είναι μια καθημερινότητα. Όλη αυτή η φάμπρικα, απολαμβάνει επίσης, την προστασία μεγάλων κρατικών πελατών (ΗΣΑΠ, ΕΒΟ κα).

Τα υπουργεία μεταφορών και εργασίας καθώς και η επιθεώρηση εργασίας, είναι ένοχα γιατί παρά τις καταγγελίες του σωματείου, σιωπούν και συγκαλύπτουν με την αδράνειά τους. 

Αυτό αποδεικνύει πόσο επικίνδυνα μπορούν να δράσουν τα αφεντικά, όταν απειλούνται τα κέρδη τους. Η μετανάστρια, εργάτρια, συνδικαλίστρια Κωνσταντίνα Κούνεβα, χτυπήθηκε γιατί προσπάθησε να διεκδικήσει τα αυτονόητα, εάν επιχειρούσε να διεκδικήσει κάτι παραπάνω απ’ τα στοιχειώδη, ποια θα ήταν η κατάληξή της; 

Όταν ο ρατσισμός που δημιουργεί συνθήκες δουλείας για ένα μεγάλο κομμάτι της εργατικής τάξης δεν αρκεί, τότε επιστρατεύεται η τρομοκρατία. Απ’ τις δολοφονίες στα σύνορα έως τα κολαστήρια – κρατητήρια των μεταγωγών, το έγκλημα απέναντι στους μετανάστες είναι προμελετημένο και διαρκές.


Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΟΥΝΕΒΑ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΧΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΠΕΛΕΞΕ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ

ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (ΞΥΛΟΤΕΧΝΙΑ)
sdromouperisteriou.blogspot.com
sdromouperisteriou@yahoo.gr


Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2008

Καμια σφαίρα δεν αφοπλίζει την εξέγερση

ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ
Σάββατο 6 Δεκέμβρη
20:55 ένα περιπολικό του αστυνομικού τμήματος Εξαρχείων διέρχεται την οδό Θεμιστοκλέους, εκεί οι δύο ειδικοί φρουροί, ο Επαμεινώνδας Κορκονέας και ο Σαραλιώτης Βασίλειος έχουν το πρώτο λεκτικό επεισόδιο με δύο άτομα.
21:00 σταθμεύουν το περιπολικό στη συμβολή Χαριλάου Τρικούπη και Ναβαρίνου, αποβιβάζονται και πεζή κατευθύνονται στον πεζόδρομο Τζαβέλας και Μεσολογγίου. Εκεί συναντιούνται με ολιγομελή ομάδα νεαρών και ο ένας πυροβολεί 3 φορές σε ευθεία βολή.
Ο μπάτσος Επαμεινώνδας Κορκονέας εκτελεί εν ψυχρώ το 15χρονο μαθητή Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο με μια σφαίρα στο στήθος.

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ
Κυριακή 7 Δεκέμβρη
ΜΑΤάδες σημαδεύουν με όπλο διαδηλωτές.

ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ
Τρίτη 9 Δεκέμβρη
Την ημέρα της κηδείας του Α.Γρηγορόπουλου, μια ομάδα ζητάδων πυροβολεί 15 φορές στον αέρα.

ΧΑΛΑΝΔΡΙ
Δευτέρα 15 Δεκέμβρη
Στην κατάληψη του παλαιού δημαρχείου-ΚΕΠ, μπράβος-τραμπούκος επιτίθεται στους καταληψίες απειλώντας τους με όπλο.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ
Τετάρτη 17 Δεκέμβρη
11:15 το βράδυ, στον πεζόδρομο Εθνικής Αντιστάσεως και Δωδεκανήσου, 12 μαθητές δέχονται επίθεση με σφαίρες από “αγνώστους”. Με αποτέλεσμα τον τραυματισμό στο χέρι του Γ.Παπλωματά μαθητή Β’λυκείου.
Όπως προκύπτει από την δήλωση του γιατρού μετά από την επέμβαση αφαίρεσης του βλήματος, η σφαίρα ήταν “πειραγμένη” με χαρακιές προκειμένου να προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερο τραυματισμό ή θάνατο.

«μια μολύβδινη βολίδα πυροδοτούμενου φυσιγγίου πυροβόλου όπλου, ύψους 18,15 χιλιοστών, διαμετρήματος βάσεως 9 χιλιοστών και βάρους 10,180 γραμμαρίων. Από τις μετρήσεις, τη μορφολογία και τα εν γένει χαρακτηριστικά της συνάγεται ότι προέρχεται από φυσίγγια διαμετρήματος 38 ΣΠΕΣΙΑΛ ή από φυσίγγια του συγγενούς διαμετρήματος 357 MAGNUM το λιγότερο πιθανό».

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
Σάββατο 6 Δεκέμβρη
Τα ΜΑΤ κάνουν χρήση πλαστικών σφαιρών.

ΠΑΤΡΑ
Τρίτη 9 Δεκέμβρη
Μετά από πορεία, που συμμετέχει χιλιάδες κόσμος και συγκρούεται πολλές ώρες με τους μπάτσους, η πορεία καταλήγει στο παράρτημα(πανεπιστήμιο) όπου δέχεται επίθεση με πλαστικές σφαίρες και χημικά. Ακολουθεί δεύτερη επίθεση από παρακρατικούς, ματάδες και ασφαλίτες με συντονιστή τον διευθυντή ασφάλειας Πάτρας Νταβλούρο. Η επίθεση αυτή συνεχίζεται και στην πλατεία Αγ.Σοφίας. Στην ομάδα των παρακρατικών τραμπούκων συμμετείχε και ο Σπίνος από την ομάδα του γνωστού στελέχους της Ν.Δ Καλαμπόκα που το ’91 είχε δολοφονήσει τον καθηγητή Νίκο Τεμπονέρα.

ΛΑΡΙΣΑ
Τρίτη 9 Δεκέμβρη
Ο δήμαρχος της Λάρισας Κώστας Τζανακούλης μαζί με τον Τζίκα πρόεδρο των εμπορικών καταστημάτων, καλούν τον κόσμο σε αυτοδικία και ξαφνικά «αγανακτισμένοι πολίτες» δηλαδή τραμπούκοι-μπράβοι, μαζί με ασφαλίτες ξεχύνονται κρατώντας παλούκια στο δρόμο και πραγματοποιούν επιθέσεις στην πορεία διαμαρτυρίας που βρίσκετε σε εξέλιξη στην πόλη.

ΚΟΜΟΤΗΝΗ
Παρασκευή 12 Δεκέμβρη
Ξεκινάει από την κεντρική πλατεία η πανθρακική πορεία που καταλήγει στην Π.Νομική.
Σχεδόν αμέσως εμφανίζονται ομάδες τραμπούκων-μπράβων-παρακρατικών, οι οποίοι δηλώνουν «Η αστυνομία δεν μπορεί να μπει μέσα στην σχόλη, εμείς όμως μπορούμε και θα δείτε τι θα γίνει.»
Παράλληλα, διμοιρίες των ματ παρακολουθούν και βοηθούν τις επιθέσεις των τραμπούκων. Επίσης ο δήμαρχος της πόλης δήλωσε ότι θέλει να διώξει τα «κακοποιία στοιχεία» δηλαδή τους φοιτητές και εργάτες που διαδηλώνανε. Ακολουθούν αρκετές ώρες συγκρούσεων.

ΑΘΗΝΑ 7 έως 11 Δεκέμβρη - ΚΙΤΡΙΝΟΣ Συναγερμός
Με γραπτές διαταγές του αρχηγού ΓΕΕΘΑ δόθηκε εντολή να αυξηθούν οι ομάδες φρούρησης και να δοθεί στους σκοπούς μεγαλύτερος αριθμός γεμιστήρων.
Σε «ΚΙΤΡΙΝΟ Συναγερμό», με την ενεργοποίηση των αυξημένων μέτρων ασφάλειας και φρούρησης, βρίσκονται οι στρατιωτικές μονάδες και των τριών όπλων σε ολόκληρη την ελλάδα.
Τα μέτρα που ενεργοποιήθηκαν με δυο διαδοχικές γραπτές διαταγές του αρχηγού ΓΕΕΘΑ περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων αύξηση των οπλιτών-μελών των Ομάδων Άμεσης Επέμβασης (ΟΜΑΕ) εντός των στρατοπέδων.
Χαρακτηριστικά αξιωματικός αναφέρει σε φρουρούς στρατοπέδου «Αφού επιτίθονται σε αστυνομικά τμήματα μπορούν να επιτεθούν και σε μας».
Στρατιωτικές πήγες δηλώνουν ότι πρόκειται για αυτονόητη ένταση των μέτρων ασφάλειας περιμετρικά των στρατιωτικών μονάδων και των πυλών, που άρχισαν να ισχύουν από την κυριακή 7Δεκέμβρη και κλιμακώθηκαν την τρίτη 9Δεκέμβρη, με την ενεργοποίηση μέρους του «κίτρινου συναγερμού»-τα επόμενα βήματα είναι ο «πορτοκαλί» και εν συνεχεία ο «κόκκινος συναγερμός» που αφορά πλήρη ετοιμότητα. Στο πλαίσιο αυτό δόθηκαν οι προβλεπόμενες οδηγίες στις φρουρές να είναι εξαιρετικά προσεκτικές, να μην απαντούν αν κάποιος τους μιλήσει και να ειδοποιούν τους προϊστάμενους τους και την ΕΛ.ΑΣ., αν δουν κάποια ύποπτη κίνηση έξω από το στρατόπεδο να ενισχυθούν τα περίπολα και να αυξηθούν οι έφοδοι όλο το 24ωρο. Έχουν δοθεί οδηγίες να απομακρυνθούν από την περίμετρο των στρατοπέδων, κυρίως αυτών που βρίσκονται μέσα ή στα όρια των πόλεων, οι κάδοι των σκουπιδιών, τυχόν εγκατελλειμένα αυτοκίνητα. Επίσης με οδηγίες διοικητών έχουν τροποποιηθεί ή ακυρωθεί δρομολόγια στρατιωτικών αυτοκίνητων και λεωφορείων στο κέντρο, στους βασικούς οδικούς άξονες της Αθηνάς και άλλων μεγάλων πόλεων και συνιστάτε να αποφεύγονται οι στολές εξόδου.
Αύξηση των ομάδων επέμβασης και υπάρχει διαταγή να μένει μέσα μεγάλος αριθμός αξιωματικών.
Τέλος εξετάζεται να τεθεί η χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με επέμβαση του στρατού, αν υπάρξουν καταλήψεις δημόσιων κτιρίων.

ΠΡΟΒΑΤΩΝΑΣ ΕΒΡΟΥ
Κυριακή 7 Δεκέμβρη
Ο διοικητής της 7ης μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας, όταν αρχίζουν οι διαδηλώσεις που εκτυλίσσονταν σε διάφορες πόλεις της χώρας , διατάσσει στελέχη της ταξιαρχίας να περιπολούν εντός της κωμόπολης του Τυχερού από τις 12 το βράδυ ως τις 6 το πρωί.

ΜΕΝΙΔΙ
Κυριακή 7 Δεκέμβρη
Αγου(ΜΧ)ΚΑΠΟΤΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΤΕΝΞ (ΤΑΓΜΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΩΝ ΞΗΡΑΣ) εμφανίζονται με όπλα γεμισμένα και «κουμπωμένα», σε μονάδες τις αττικής, με εντολή να βάλλουν προς πολίτη αν απειληθούν (εμφανίζονται και κοντά στα σημεία επιθέσεων στο Α/Τ Ζεφυρίου).

ΕΒΡΟΣ
Κυριακή 7 Δεκέμβρη
Πραγματοποιείτε το μοίρασμα ξιφολογχών.

ΚΟΡΙΝΘΟΣ
Κυριακή 7 Δεκέμβρη
Στο κέντρο εκπαίδευσης Κορίνθου, μοιράζονται στους σκοπούς αβολίδωτες σφαίρες « και δόθηκε διαταγή πυροβολισμού διαδηλωτών που θα πλησιάσουν απειλητικά».

ΘΗΒΑ
Κυριακή 7 Δεκέμβρη
Στο κέντρο εκπαίδευσης Θήβας του Ταγματάρχη Ι.Κωσταντάρου , αξιωματικός λέει στους στρατιώτες
«σας καλώ να μπείτε στην ψυχολογία των θυμάτων και θύματα είναι οι καταστηματάρχες, που βλέπουν να χάνονται οι περιούσιες τους.

ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Κυριακή 7 Δεκέμβρη
Στο στρατόπεδο Παλάσκα του ναυτικού, ζητείται από τους εξοδούχους να έχουν ανοιχτά τα κινητά για να επιστρέψουν αν χρειαστεί.

ΤΡΙΠΟΛΗ-ΚΟΡΙΝΘΟΣ-ΝΑΥΠΛΙΟ
Κυριακή 7 Δεκέμβρη
Φυλάσσονται στις μονάδες μπατσικά οχήματα.

ΝΑΥΠΛΙΟ
Τεταρτη 10 Δεκέμβρη
Παρατάσσονται οι φαντάροι του κέντρου εκπαίδευσης στην πύλη του στρατοπέδου, ενώ μπροστά γίνεται πανεργατική διαδήλωση.

ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Σάββατο 13 Δεκέμβρη
Παρατάσσεται το Τάγμα Απόδοσης Τιμών στον «Άγνωστο Στρατιώτη» απέναντι στους μαθητές.

ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ
Τρίτη 23 Δεκέμβρη
Η 44χρονη καθαρίστρια Κωνσταντίνα Κούνεβα μαζί με τον 11χρονο γιο της, επιστρέφοντας τα μεσάνυχτα της τρίτης στο σπίτι της, στα Άνω Πετράλωνα, δέχεται επίθεση από αγνώστους με οξύ στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ζωή της.
Η Κ.Κούνεβα είναι γραμματέας της Παναττικής Ένωσης καθαριστριών και οικιακού προσωπικού και είχε δεχθεί απειλές για την ζωή της εξαιτίας της συνδικαλιστικής της δράσης.
Συνάδελφοι και συνδικαλιστές δεν αποκλείουν η επίθεση που δέχθηκε, να έγινε από το κύκλωμα που δρα στο χώρο των εταιριών σεκιούριτι και καθαρισμού κτιρίων.

ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 280 ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ
ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 180
ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΕΙΣ 66

ΛΑΡΙΣΑ: 25 συλλήψεις με τρομονόμο. ( 17 μαθητές , 4 ενήλικες προφυλακισμένοι).
Από όλους τους συλληφθέντες διαδηλωτές, οι μοναδικοί που επιλέγει το κράτος να ασκήσει δίωξη, βάση του τρομονόμου, είναι οι 25 διαδηλωτές της Λάρισας, δηλαδή τους κατηγορεί για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, τελικά προφυλακίζονται 4.

ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΣ (187Π.Κ)
Δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης , ασκείται σε τουλάχιστον 3 άτομα και πάνω. Για να υπάρχει εγκληματική οργάνωση προϋποθέτει ομάδα ιεραρχία μελη ρόλους, υποδομή.
Και αυτή η ομάδα να έχει διάρκεια δράσης και πριν την σύλληψη. 
Πρέπει να έχει μέλη που να παρέχουν πληροφορίες, πρέπει να έχει μέλη για ανεφοδιασμό της ομάδας.
Πρέπει να έχει μέλη που να παρέχουν σπίτια για όταν τα χρειαστεί η ομάδα.

Καταλαβαίνουμε λοιπόν, πως από τους χιλιάδες «κουκουλοφόρους, προβοκάτορες και εγκληματίες» που εξέφρασαν τη γνήσια και ακηδεμόνευτη οργή τους στο δρόμο, το επίσημο κράτος βρήκε επιτέλους τους 25 «τρομοκράτες» οι οποίοι «έβαλαν την χώρα σε κίνδυνο».
Μόνο που αυτοί αποτελούνται από τα παιδιά σας, τα δικά σας παιδιά που τον τελευταίο καιρό τυχαίνει να δολοφονούνται από «εξοστρακισμούς» και από «σφαίρες από το πουθενά».
Ήταν θέλημα θεού…..

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ
ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ
ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 28-12 19:00
ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ (ΞΥΛΟΤΕΧΝΙΑ)
ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (ΞΥΛΟΤΕΧΝΙΑ)
sdromouperisteriou.blogspot.com sdromouperisteriou@yahoo.gr

Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2008

Αφίσα καλέσματος ανοιχτής συνέλευσης 28/12/2008

Κατεβάστε την αφίσα σε PDF

Προκήρυξη κατειλημένου δημαρχείου Περιστερίου

ΔΕ ΣΙΩΠΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ –
– ΕΞΕΓΕΙΡΟΜΑΣΤΕ.


Τη Δευτέρα 22 / 12 / 08 η συνέλευση δρόμου από το Περιστέρι, μια ομάδα ανθρώπων που όλες τις προηγούμενες μέρες της εξέγερσης βρεθήκαμε στα οδοφράγματα της οργής, στις εστίες αντίστασης και αντιπληροφόρησης των καταλήψεων, στη δίνη μιας πρωτόφαντης για τους περισσότερους, κοινωνικής πραγματικότητας, καταλάβαμε το Δημαρχείο Περιστερίου.

Συμβολικά, αλλά και ουσιαστικά απελευθερώσαμε έναν νεκρό χώρο της εξουσίας. Το κέντρο λήψης αποφάσεων των τοπικών αρχόντων που μιλάνε και αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς.

Αυτές τις μέρες μιλήσαμε στις συνελεύσεις, μέσα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου καταλύοντας τη Δημοκρατία τους. Χωρίς προέδρους, γραμματείς και φαρισαίους. Ίσοι προς Ίσους μιλήσαμε για όλα αυτά που μας αφορούν χωρίς τη διαμεσολάβηση καμίας εξουσίας, κανενός αντιπρόσωπου. Μια αμεσο-δημοκρατική διαδικασία που εμπεριέχει και χωρά τον καθένα που συμμετέχει σ’ αυτή, που του δίνει χώρο έκφρασης όχι για την ατομική του εξύψωση αλλά για την προώθηση της σύνθεσης της συλλογικής μας πορείας.

Σκοπός μας ήταν η δημιουργία μιας εστίας αντί-πληροφόρησης και λαϊκής συνεύρεσης, τη στιγμή που τα μέσα ενημέρωσης αποσιωπούν τη αλήθεια, κατασυκοφαντούν τον αγώνα των εξεγερμένων, τρομοκρατούν τη κοινωνία, παραπληροφορούν και προκαλούν σύγχυση. Τη στιγμή που οι ελεύθεροι χώροι στους οποίους μπορούμε να συναντηθούμε και να εκφραστούμε έχουν εξαφανιστεί. Τη στιγμή που η ασφάλεια του σπιτιού έχει πετάξει από το παράθυρο την περιπέτεια και τη γοητεία της απροσχεδίαστης γνωριμίας και της ανιδιοτελούς συνδιαλλαγής. Αυτή τη στιγμή επιλέγουμε να δώσουμε στους εαυτούς μας και σε όσους το επιθυμούν μια δυνατότητα αδιαμεσολάβητης επικοινωνίας σε σχέση με όσα έχουν ήδη συμβεί και όσα θέλουμε από κοινού να συμβούν.

ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ

Η εκτέλεση του 15χρονου στα εξάρχεια πυροδότησε τη συσσωρευμένη οργή που βιώνει το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας για τις αποπνικτικές συνθήκες της καθημερινότητας. Η βία που ξεχειλίζει στις προσταγές και απειλές των αφεντικών και στιβάζεται στα κρατικά οπλοστάσια που διαθέτουν μια σφαίρα για κάθε έναν από μας, έγινε η σφαίρα που καρφώθηκε στο Γρηγορόπουλο. Κι οι μαθητές θρήνησαν ένα δικό τους νεκρό.

Νεκρούς θρηνούμε αδιάλλειπτα οι περισσότεροι από εμάς. Νεκρούς θρηνούν οι εργάτες στις σκαλωσιές των εργοταξίων και μπροστά στις μηχανές. Νεκρούς με τη ντουζίνα θρηνούν οι μετανάστες στα αστυνομικά τμήματα, στα σαπιοκάραβα των δουλεμπόρων, στα σύνορα, στα σοκάκια της σκλαβιάς του κόσμου της παρανομίας. Όσο για ηττημένους κι απαξιωμένους, εκείνων το μέτρημα δεν έχει τελειωμό, για εκείνους ο θρήνος έγινε μόνιμο παραμιλητό.
Στο νεκρό των μαθητών, πολλά κομμάτια αυτής της κοινωνίας είδαν τους δικούς τους νεκρούς και τους δικούς τους ηττημένους. Η κοινωνική θέση των μαθητών νομιμοποίησε το ξέσπασμα μιας εξέγερσης που έβγαλε αυτά τα κομμάτια της κοινωνίας στο δρόμο δίπλα – δίπλα. Να δώσουν από κοινού μια απάντηση διαφορετική από το θρήνο. Να μοιραστούν ένα επίπεδο βίας στο οποίο μπορούσαν να συμμετάσχουν και συμμετείχαν όλοι.

Παράλληλα όμως, και μετά την αμηχανία των υπερασπιστών του συστήματος που κράτησε ελάχιστα, άρχισε να κινείται η διαδικασία ανάσχεσης αυτής της δυναμικής. Τα ΜΜΕ, οι πολιτικοί και κάθε μισθοδοτούμενος στην παραγωγή της ιδεολογίας έβαλαν μπρος την εκστρατεία διάσπασης των ενωμένων στο δρόμο εξεγερμένων. Υπήρξαν οι «αθώοι μαθητές» οι «κουκουλοφόροι» κι οι «πλιατσικολόγοι μετανάστες». Κάποιοι ήταν – ακόμα – νομιμοποιημένοι να εξεγείρονται, και κάποιοι παρασιτούσαν, με τον τρόπο του ο καθένας, πάνω στο δίκαιο αγώνα των πρώτων.
Αλλά όσοι βρίσκονται στο δρόμο ξέρουν ποιους έχουν δίπλα τους και κανένα ιδεολογικό κοκτέηλ δε μπορεί να τους πείσει επ’ αυτού. Κατά συνέπεια εκείνους που δεν πείθονται να διαχωρίσουν τους εαυτούς τους από το σώμα των εξεγερμένων θα πρέπει να τους μεταχειριστούν κάπως αλλιώς οι υπερασπιστές της μηχανής που καταπίνει ζωές, θα πρέπει να ‘χουν κάποια κρυμμένα χαρτιά στο μανίκι τους και γι αυτούς…

Την τετάρτη στις 17/12 στις έντεκα το βράδυ, στον κεντρικό πεζόδρομο του περιστερίου, μια παρέα 12 μαθητών δέχτηκε επίθεση με σφαίρες με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του ενός από αυτούς στο χέρι. Ήταν ένα “τυφλό” χτύπημα, ένα χτύπημα από μακριά κι όπου έβρισκε, ένα χτύπημα στο ψαχνό. 

Στις καταθέσεις των συμμαθητών του τραυματισμένου, οι μπάτσοι τους έλεγαν ότι ο πυροβολισμός μάλλον ήταν κάτι τυχαίο, κάποιο ατύχημα. Το ίδιο παπαγάλιζε και κάθε λογής τοπικός κι ευρύτερος φορέας. Δεν υπάρχει καμία τυχαιότητα και κανένα ατύχημα, παρά μόνο η εξής συγκεκριμένη τύχη τους: ότι τόνοι σιωπής και ανοχής πλάκωσαν το γεγονός και το φίμωσαν.

Εμείς δεν είμαστε ούτε μπάτσοι, ούτε ντέτεκτιβ για να μπούμε στη διαδικασία να ψάξουμε το συγκεκριμένο ένοχο, πόσο μάλλον όταν η σκοπιμότητα της επίθεσης βγάζει μάτια, ξεκουφαίνει: «Ή στο σχολείο και τα κλουβιά της κατανάλωσης ή στο νεκροταφείο». Ο τυφλός πυροβολισμός στο ψαχνό δε μπορεί παρά να είναι μέρος της προσπάθειας αποδυνάμωσης των εξεγερμένων μέσω της τρομοκράτησής τους. Αυτού του είδους η τρομοκρατία ήταν ανέκαθεν ένας από τους άσσους στα μανίκια των δεσμοφυλάκων και των εκμεταλλευτών μας.

Το πράγμα όμως δε μένει εδώ, το γεγονός του πυροβολισμού αποκαλύπτει ακόμα έναν άσσο που βγήκε στο τραπέζι. Ο πυροβολισμός ήταν τυφλός, στο ψαχνό, που σημαίνει ότι θα μπορούσε να μας φέρει έναν ακόμα νεκρό. Ενώ δηλαδή η εξέγερση που ξέσπασε σαν απάντηση στην εκτέλεση στα εξάρχεια βρισκόταν σε κάποιο στάδιο της εξέλιξής της, οι εξεγερμένοι θα βρίσκονταν ενώπιον ενός δεύτερου νεκρού και βρέθηκαν από καθαρή τύχη με έναν τραυματισμένο. Τι άλλο από την επιβολή μιας έκτακτης ανάγκης στους όρους έκφρασης και δράσης των εξεγερμένων θα μπορούσε να αποτελέσει αυτός ο πυροβολισμός, οποιοσδήποτε κι αν ήταν αυτός που τράβηξε τη σκανδάλη; Τι άλλο από την επιβολή μιας έκτακτης ανάγκης που αναβαθμίζει ελεγχόμενα το επίπεδο της βίας προκειμένου να απομονώσει το πιο μαχητικό κομμάτι της εξέγερσης και να ακυρώσει κάθε ενδεχόμενο περαιτέρω συνάντησής του με τα υπόλοιπα;

Σ’ αυτήν τη συζήτηση για την προσπάθεια ανάσχεσης της δυναμικής της εξέγερσης και την ακύρωση οποιασδήποτε δυνατότητας μετεξέλιξής της δε μπορούμε να παραλείψουμε τη δολοφονική επίθεση στη μαχητική συνδικαλίστρια μετανάστρια στον κλάδο του καθαρισμού. Σε ένα γεγονός πολύ πρόσφατο για να βγουν στέρεα συμπεράσματα, γίνονται σχετικά ευδιάκριτα τα κοινά χαρακτηριστικά με όσα περιγράψαμε πιο πάνω. Κατ’ αρχήν η μηντιακή παρουσίαση του θέματος είναι αρκούντως στεγνή ώστε να φανεί σα μια ατομική περίπτωση αγωνίστριας (στην καλύτερη εκδοχή), ξεκομμένη από την προοπτική για συλλογικοποίηση των διεκδικήσεων που εμπνέει η ατμόσφαιρα των τελευταίων ημερών. Σε δεύτερο επίπεδο η επίθεση από «αγνώστους» που της έγινε είναι η ωμή πραγμάτωση της τρομοκρατίας ενώ λαμβάνοντας υπόψιν και το κλίμα των ημερών και το είδος της επίθεσης, σπρώχνει προς τα πάνω τον πήχυ της βίας βάζοντας από το παράθυρο την έκτακτη ανάγκη.

ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ

Σε εμάς, κατοίκους του περιστερίου, έλαχε να απευθυνθούμε σε εσάς. Να σας μιλήσουμε και να σας ζητήσουμε να μας πείτε για τις εμπειρίες σας σ’ αυτήν την πόλη, σ’ αυτή την εποχή, σε αυτές τις τόσο γεμάτες και έντονες τελευταίες μέρες. Είναι γεγονός ότι η πόλη στην οποία ζούμε έχει συγκεκριμένη ιστορία, χαραγμένη από την προσφυγιά, το μόχθο της εργατικής ζωής και τη μετανάστευση. Είναι επίσης αλήθεια ότι αυτή η πόλη έχει αλλάξει πολύ πετώντας από πάνω της πολλά από τα στοιχεία που χαρακτήριζαν τις λαϊκές γειτονιές των δυτικών συνοικιών. Υπάρχουν όμως ακόμα κάποιοι που αναγνωρίζουν στους εαυτούς τους μια τέτοια καταγωγή και σίγουρα υπάρχουν κι εκείνοι που νιώθουν να σφίγγει στο λαιμό τους ασφυκτικά ο κλοιός των απαιτήσεων της κοινωνικής ειρήνης. Σ’ αυτούς απευθυνόμαστε εμείς, ανεξαρτήτως διεύθυνσης κατοικίας και δημοτολογίου.

Να μην αφήσουμε στις πλάτες μας να παίξουν το παιχνίδι της κατάπνιξης της εξέγερσης.
Να μη δοθεί σπιθαμή εδάφους στη σιωπή και την ανοχή.
Θα υπερασπίσουμε τη δυνατότητά μας να συναντιόμαστε, να κουβεντιάζουμε και να εξεγειρόμαστε στους χώρους που επιθυμούμε, χωρίς τον εκβιασμό καμιάς έκτακτης ανάγκης.

ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ

ΒΑΛΤΕ ΤΙΣ ΣΦΑΙΡΕΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΞΕΡΕΤΕ



ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (ΞΥΛΟΤΕΧΝΙΑ)

www.sdromouperisteriou.blogspot.com

Κατεβάστε την προκήρυξη σε PDF

Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2008

Κείμενο μαθητών

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ…

Kάπως έτσι αρχίζουν όλα… Από τη δολοφονία του 15χρονου συμμαθητή μας στα Εξάρχεια, από τα εκτελεστικά στην πραγματικότητα σώματα ασφαλείας του κράτους, μέχρι και σήμερα είναι γεγονός πως ζούμε μια κοινωνική εξέγερση. Μια εξέγερση, που ο φόνος του Αλέξη, ήταν απλά η αφορμή ώστε να ξεσπάσει η αγανάκτηση, η απέχθεια και η αντίρρηση προς αυτούς τους καλοθελητές που καθορίζουν δυστυχώς τις ζωές μας .Επιτέλους, όλοι ξεχυθήκαμε όλοι στους δρόμους και αποδείξαμε πως υπάρχουμε, πως είμαστε εδώ και αντιστεκόμαστε. Αντιδρούμε ενάντια στο πρόσωπο μιας κοινωνίας που από τα θεμέλιά της ως την κορυφή της βρωμάει σαπίλα. Και όπως πολύ συχνά λένε οι πολιτικάντηδες αυτού του τόπου, ο κόμπος έφτασε στο χτένι.

Ένα μέλλον περιτριγυρισμένο από την ανεργία και την αβεβαιότητα που είναι αρκετά κοντά και δεν πρέπει να μας αφήνει αμέτοχους και αδρανείς, μπροστά στους τηλεοπτικούς δέκτες και τους καναπέδες των σπιτιών μας. Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν έχασαν την ευκαιρία να καπηλευτούν το τραγικό γεγονός ώστε να αποκομίσουν πολιτικό κέρδος και προσπαθούν να μας πείσουν πως θλίβονται για το τραγικό τέλος του συμμαθητή μας. Ε όχι! Δε σας πιστεύουμε πια… Ο βωμός των θυμάτων που έχει προκαλέσει η εξουσία πρέπει να κλείσει, είτε τα θύματα είναι 15χρονοι ¨περιθωριακοί¨ που έχουν άποψη, είτε είναι μετανάστες και πρόσφυγες ή οποιοσδήποτε γίνεται αποδέκτης της κρατικής καταστολής.

Οι πολιτικοί, οι δημοσιογράφοι, οι νοικοκυραίοι, παντού στη χώρα, χαρακτηρίζουν την εξέγερση υποκινούμενη. Μα φυσικά η εξέγερση είναι υποκινούμενη και υποκινητές είναι αυτοί οι ίδιοι και η κοινωνική δυσωδία που υπάρχει. Αυτοί, λοιπόν, μιλούν για σπασμένες βιτρίνες, αλλά εμείς μιλάμε για απώλειες σε ανθρώπινες ζωές. Όσο η κλεψιά, η μπαγαποντιά, και το καθεστώς του ¨όπως λάχει¨ εξουσιάζουν, τόσο θα είμαστε όλοι κουκουλοφόροι! Θα κάνουμε σαμποτάζ στην κανονικότητα που μας επιβάλλουν. Δε θα επιτρέψουμε σε καμιά κομματική νεολαία να μας καπελώσει και να βγει κερδισμένη. Δε μας σταματά ούτε η κρατική καταστολή, ούτε το κλούβιο lifestyle με τα κλούβια ιδανικά που μας πλασάρουν. Εμείς παλεύουμε για τα όνειρα μας και τίποτα δε θα μας εμποδίσει. Το αίμα των αδικοχαμένων συντρόφων μας θα βάφει τις πέτρες μας. Αυτό είναι μόνο η αρχή ¨νεκροί¨ μικροαστοί!

ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΓΛΕΝΤΑΜΕ…



Πρωτοβουλία μαθητών
από το κατειλημμένο δημαρχείο Περιστερίου

24-12-08

Ο Νικήτας Κακλαμάνης σας εύχεται καλές γιορτές και ευτυχισμένο το 2009 !!!

Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2008

Ανοιχτή λαϊκή συνέλευση

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα η 1η ανοιχτή λαϊκή συνέλευση στο κατειλημμένο δημαρχείο Περιστερίου. Συμμετείχαν περίπου 100 άτομα. Ακούστηκαν αρκετές ενδιαφέρουσες απόψεις από κατοίκους διαφορετικών ηλικιών και αποφασίστηκε να συνεχιστεί η κατάληψη του δημαρχείου ως κέντρο αντιπληροφόρησης και ανοιχτής επικοινωνίας.

Graffiti έξω απο το δημαρχείο (Ξυλοτεχνία)

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2008

Πώς να έρθετε στο δημαρχείο...

Για ηλεκτρονική επικοινωνία

Μπορείτε να μας απευθυνθείτε στο sdromouperisteriou@yahoo.gr

Θα χαρούμε όμως να σας δούμε στο απελευθερωμένο-κατειλημμένο δημαρχείο περιστερίου, στην οδό παρασκευοπούλου, αριθμός 25Α, κοντά στο σταθμό του μετρό Αγ. Αντωνίου.

Αφίσα για κάλεσμα σε ανοιχτή συνέλευση στις 23/12/2008 19:00 στο απελευθερωμένο δημαρχείο Περιστερίου

Προκήρυξη για κάλεσμα σε ανοιχτή συνέλευση στις 23/12/2008 19:00 στο απελευθερωμένο δημαρχείο Περιστερίου

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2008

Καμιά σφαίρα δεν αφοπλίζει την εξέγερση

Την Πέμπτη 17/12 στις 11 το βράδυ παρέα μαθητών βρισκόταν στον πεζόδρομο της Εθνικής Αντιστάσεως και Δωδεκανήσου. Καθώς συζητούσαν, δέχθηκαν σφαίρα εναντίον τους με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο χέρι ένας μαθητής Β’ λυκείου. Μετά από 10΄ έπεσε και δεύτερη σφαίρα χωρίς να βρει στόχο. Ο "γενναίος πιστολέρο" δε βρέθηκε και έτσι κάποιοι έκαναν λόγο για σφαίρες από το πουθενά.

Δεν υπάρχουν σφαίρες από το πουθενά: μπροστά από κάθε σφαίρα υπάρχει ένας εν δυνάμει νεκρός. Πίσω από το όπλο υπάρχει αυτός που τραβάει τη σκανδάλη, είτε είναι μπάτσος, είτε μπράβος, είτε "αγανακτισμένος πολίτης". Όλοι τους έχουν κοινή καταγωγή αφού αποτελούν κομμάτι της κρατικής καταστολής.

Με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο προσπαθούν να σπείρουν το φόβο στους εξεγερμένους που βρίσκονται στους δρόμους όλες αυτές τις μέρες, αναταράσσοντας την κοινωνική ειρήνη.

Μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια (6/12), ΜΑΤάδες σημαδεύουν με όπλο διαδηλωτές στην Αλεξάνδρας (7/12). Την ημέρα της κηδείας (9/12), έχουν το θράσος να εμφανιστούν προκαλώντας μόνο και μόνο με την παρουσία τους. Στο ξέσπασμα του κόσμου μια ομάδα ΖΗΤΑδων εμφανίζεται πυροβολώντας αρκετές φορές στον αέρα. Στην κατάληψη του παλαιού δημαρχείου - ΚΕΠ στο Χαλάνδρι, μπράβος-τραμπούκος επιτίθεται στους καταληψίες απειλώντας τους με όπλο (15/12)

Η καταστολή του κράτους και των αφεντικών ενάντια στους εξεγερμένους του Δεκέμβρη δεν είναι κάτι καινούριο. Ξεκινάει από τις δολοφονίες μεταναστών στα σύνορα και τους βασανισμούς στα κρατητήρια, και φτάνει μέχρι τα εργατικά "ατυχήματα" και τις "τυχαίες" εκπυρσοκροτήσεις.


άμεση απελευθέρωση των 67 προφυλακισθέντων

καμία δίωξη στους 239 συλληφθέντες

καμία δίωξη στους συλληφθέντες μετανάστες


συνέλευση δρόμου από το Περιστέρι

Δεν είπαμε την τελευταία μας λέξη...

Στις 6 Δεκεμβρίου, ο μπάτσος Κορκονέας σκοτώνει το 15χρονο Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, Σάββατο βράδυ στην καρδιά της πόλης, στα Εξάρχεια. Αυτή η δολοφονία, φυσικά, είχε προαναγγελθεί. Η αυξανόμενη αστυνομική βαρβαρότητα του τελευταίου καιρού (φοιτητικές κινητοποιήσεις, συμπόρευση ΜΑΤατζήδων και μαχαιροβγαλτών Χρυσαυγιτών, δολοφονία του Πακιστανού Μοχάμεντ Ασράφ στο Τμήμα Μεταγωγών, εξευτελισμός σε κάθε ευκαιρία των μεταναστών στα Α.Τ.) έδειχνε ότι η βία τους είχε φτάσει στα όριά της και ότι συνέβη ήταν αναμενόμενο.

Τις επόμενες μέρες, ξεσπούν κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα, οι οποίες περιλαμβάνουν επιθέσεις σε Α.Τ. και σε διμοιρίες των ΜΑΤ, σπασίματα τραπεζών και πολυκαταστημάτων, κλεισίματα δρόμων, καθημερινές διαδηλώσεις, λαϊκές συνελεύσεις, καταλήψεις σε σχολεία/ σχολές/ δημαρχεία/ ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς.

Η δολοφονία ήταν μόνο η αφορμή για αυτό το κοινωνικό ξέσπασμα. Οι χιλιάδες μαθητές, νέοι εργαζόμενοι, μετανάστες 2ης γενιάς, που κυρίως ορθώνουν το ανάστημά τους σε αυτά τα γεγονότα, είναι αυτοί που αντιμετωπίζουν την ανασφάλιστη, κακοπληρωμένη εργασία, τα stage προγράμματα, τη μονοτονία του τριπτύχου «σχολείο- σπίτι-φροντιστήριο», το σκύψιμο του κεφαλιού στις επιταγές του κάθε αφεντικού, τη διάλυση του αμερικάνικου ονείρου. Είναι αυτοί που αναλαμβάνουν δράση για να απαντήσουν στα τόσα χρόνια σιωπής και βουβαμάρας των υπνωτισμένων γονιών τους.

Η έκρηξη αυτή έχει επηρεάσει ολόκληρο τον πλανήτη, αφού πέρα από τις κινήσεις και πορείες αλληλεγγύης που γίνονται σε πολλές χώρες, πολλά ξένα ΜΜΕ μιλάνε για την πρώτη απάντηση στην οικονομική κρίση, ενώ και ο Σαρκοζύ απέσυρε τις μεταρρυθμίσεις που ετοίμαζε για την παιδεία φοβούμενος ότι το σκηνικό έντασης θα μεταφερθεί από την Ελλάδα στη Γαλλία.

Δεν υπάρχουν πια δικαιολογίες και μιζέριες! Αυτή η εξέγερση δείχνει ότι ο καθένας μας ή θα πάρει θέση και θα συγκρουστεί με αυτό το γερασμένο κόσμο στην καθημερινότητά του, στη δουλειά του, στο σχολείο του, στην οικογένειά του ή θα κάθεται στον καναπέ του και θα συζητά με την τηλεόρασή του για σπασμένες βιτρίνες.

Οι συγκρούσεις θα συνεχιστούν όσο οι εξεγερμένοι αντιστέκονται. Καμία σφαίρα τους δεν αφοπλίζει την εξέγερση. Ούτε στην Αλεξάνδρας, ούτε στο παλαιό Φάληρο, ούτε στο Περιστέρι.
Στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε όσους αντιστέκονται, στους μαθητές που καταλαμβάνουν σχολεία, στους καταληψίες των σχολών, στους κατοίκους που πραγματοποιούν συνελεύσεις και καταλαμβάνουν δημοτικά κτίρια, στους εργαζόμενους που κατέλαβαν τα γραφεία της ΓΣΕΕ!

- άμεση απελευθέρωση των προφυλακισθέντων στις συγκρούσεις του Δεκέμβρη
- καμία δίωξη στους συλληφθέντες


ΜΗ ΒΛΕΠΕΤΕ ΑΛΛΟ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου στις 13.00
ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

συνέλευση δρόμου από το Περιστέρι


Το παραπάνω κείμενο μοιράστηκε τις τελευταίες μέρες στο Περιστέρι.

Χρονικό των τελευταίων ημερών



17/12: 16χρονος μαθητής του 1ου Λυκείου Περιστερίου δέχεται σφαίρα στο χέρι από άγνωστο άτομο. Το περιστατικό συνέβη στις 11 το βράδυ, στη διασταύρωση του πεζόδρομου της Εθνικής Αντιστάσεως με την οδο Δωδεκανήσου. Ο μαθητής βρισκόταν εκείνη την ώρα στο σημείο μαζί με αρκετούς συμμαθητές του, ενώ μετά από 10 λεπτά, ο ''πιστολέρο'' έριξε και δεύτερη σφαίρα.

18/12: Πραγματοποιείται το απόγευμα πορεία στο Περιστέρι από περίπου 800 κατοίκους. Η πορεία ξεκινά από το Πεζόδρομο του Δημαρχείου και αφού περνά αρκετά κεντρικά σημεία της πόλης καταλήγει στο σημείο όπου δέχτηκε τους πυροβολισμούς ο μαθητής. Η πορεία είχε αρκετό δυναμισμό και συνθήματα, ενώ γράφτηκαν με σπρέι αρκετά συνθήματα σε προσόψεις τραπεζών και σε αστικά λεωφορεία.

19/12: 150 μαθητές από το 1ο Λύκειο Περιστερίου κάνουν πορεία που ξεκινά από την πλατεία Δημαρχείου. Κεντρικό σύνθημα: ''Πυροβόλησαν το συμμαθητή μας, στο δρόμο θα ξεσπάσει η οργή μας''. Την ίδια στιγμή, μέλη του ΠΑΜΕ κάνουν πορεία η οποία ξεκινά από τον Άγιο Αντώνη.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας, πραγματοποιείται για 3 περίπου ώρες μικροφωνική παρέμβαση στον Άγιο Αντώνη από τη '' Συνέλευση δρόμου από το Περιστέρι''. Μοιράζονται πολλά κείμενα στο μετρό, γράφονται αρκετά συνθήματα στους τοίχους και κρεμιέται πανό το οποίο λέει"ΜΗΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΑΛΛΟ ΕΙΔΗΣΕΙΣ- ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ".

20/12: Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Μέρας Αλληλεγγύης στους εξεγερμένους της Ελλάδας, πραγματοποιείται συγκέντρωση στις 13.00 από 120 άτομα στο δημαρχείο του Περιστερίου. Μοιράζονται κείμενα και γίνεται πορεία μέσα στον πεζόδρομο, την ώρα που αμέριμνοι καταναλωτές κάνουν τα ψώνια τους ξεχνώντας ότι, λίγες μέρες πριν, λίγα μέτρα πιο μακριά, είχε πυροβοληθεί ένας 16χρονος μαθητής. Στη συνέχεια, οι συγκεντρωμένοι σταματούν για λίγα λεπτά την κυκλοφορία στην Παναγή Τσαλδάρη.